zondag 20 januari 2019

Uw belangrijke persoonlijke omgeving

Uniek boek | Werken met een model


Uw belangrijke persoonlijke omgeving


Reken op commentaar uit uw persoonlijke omgeving

Gaat u werken met een model of zelfs een ongekleed model? Leuk. Dat is een vakgebied met veel mogelijkheden waar u de nodige inspiratie in op kunt doen. En uw creativiteit kunt u er in uitleven. Als je zoals ik een jaar of 15 rondloopt in de modellenwereld, zowel kunst als fotografie, dan heb je veel moois langs zien komen en gezien hoeveel plezier je mensen met je poseerwerk kunt geven. Maar je weet ook dat het voor de opdrachtgever, zeg maar de fotograaf of de kunstenaar nog niet altijd even eenvoudig is om over dit werk in zijn privé-omgeving te praten.

Een echte Nederlander heeft altijd een mening. Meestal een negatieve.

Nederlanders staan er op de gehele wereld om bekend dat ze altijd overal een mening over paraat hebben. Die mening is lang niet altijd even positief want we zijn een volkje dat graag dingen beter weet en er is altijd nog wel iets te verbeteren bij een ander, nietwaar?


De belangrijke omgeving
Stillevens kunnen wel mooi zijn

"Je stillevens zijn zo mooi!"

En dus kunt u, als u uw eerste modelfoto's of uw eerste schilderij van een model gemaakt hebt, commentaar van uw omgeving verwachten. U wordt ergens in een vakje gestopt en het is aan u om te bewijzen dat u in dat vakje thuishoort. De reactie die u gaat krijgen is vooral afhankelijk van de achtergrond van deze personen. Heeft men zelf een achtergrond in de beeldende kunst dan zal u weinig problemen behoeven te verwachten. Is dat niet het geval dan wordt er toch vaak wel een uitleg verwacht waarom u niet weer zo'n mooi stilleven hebt geschilderd of zo'n mooie zonsondergang hebt gefotografeerd.

Ga nooit mee in een stukje ongemak

Voor een groot deel is dit te wijten aan een stukje ongemak bij de kijker. Veel mensen weten zich niet echt lekker goed raad met het gedetailleerd bekijken van een foto of schilderij van een naakt. 
Men geneert zich op een bepaalde manier en weet zich niet echt lekker een houding te geven. De beste manier om deze kijkers over de drempel te halen is om er zelf zo gewoon en natuurlijk mogelijk over te doen. Dat helpt beslist om mensen over de drempel te krijgen en -wie weet- ze zelfs wel enthousiast voor uw nieuwe onderwerp om vast te leggen,  te krijgen.

Verbeter je imago in je eigen omgeving met de vele tips uit dit in de praktijk geschreven boek

BESTELLEN
Stuur een e-mail naar tekenmodel@yahoo.com of jetjesibie@gmail.com 
en je krijgt het e-boek retour 
met een tikkie/betaalverzoekje van zeven euro.  
Kan het nog simpeler?