maandag 21 januari 2019

Een serie afspraken maken levert vaak een onervaren model op

Een serie afspraken maken levert vaak een onervaren model op

Soms is een serie aaneensluitende afspraken noodzakelijk

Vooral in de wereld van de beeldende kunst zijn er technieken die gewoon vereisen dat een model een aantal weken achtereen komt. Series van 10 opeenvolgende sessies zijn bij het boetseren niet ongebruikelijk. Het gaat natuurlijk om sessies op dezelfde dag en dezelfde tijd.

Een serie afspraken maken levert vaak een onervaren model op

Zeer vroeg boeken is meestal wel nodig

Wil je daar als docent of als modellenregelaar tussen komen bij een ervaren model, dan zul je vroeg toe moeten slaan. Ervaren modellen, zeker vrouwelijke, hebben 5 tot 10 afspraken per week. Die worden meesta 1 tot 6 weken tevoren geboekt. Wil je als modellenregelaar een lange serie afspraken maken? Dan is de kans dat ervaren modellen die gehele serie nog beschikbaar hebben voor je, natuurlijk erg klein. Er is maar één al eerder met een ander gemaakte afspraak voor nodig om je serie te laten mislukken.

Zorg dat je de eerste bent

Als het gebruikelijk is om tot zes weken vooruit te boeken dan is de oplossing simpel. Ga nog eerder zitten. Maak aan het begin van het jaar een indeling wat je met de cursisten of clubleden wilt gaan doen en boek de modellen. Al is dat drie maanden vooruit. Dat model is dat soort vroegboekingen gewend en kijkt er niet gek van op. Sterker nog, die zal blij zijn om je met een serie opdrachten van dienst te kunnen zijn.

Het mes snijdt daarmee aan twee kanten en het is heel eenvoudig te realiseren.