maandag 21 januari 2019

De beschrijving van de fotograaf

Uniek boek | Werken met een model


De beschrijving van de fotograaf


Waarom reageert er toch nooit eens iemand?

Veel fotografen (en in wat mindere mate modellenregelaars) vragen zich af waarom modellen niet op hun oproepen reageren. Dat ze dat voor het grootste deel zelf veroorzaken zien ze niet direct. Toch is dat het geval. En wel omdat ze deze omschrijvingen gaan gebruiken als de meer dubieuze personen die zich op internet voor fotograaf uitgeven, uiteraard zonder het te zijn.

De beschrijving van de fotograaf


Dubieuze omschrijvingen

We vinden dan omschrijvingen terug als "Vlotte fotograaf, plezierig in de omgang, 42 jaar jong,  zoekt model voor.....". Deze fotograaf is eerder bezig om een datingprofiel op te stellen dan een zakelijke uitnodiging voor een fotoshoot. Een wat meer ervaren model prikt daar direct vierkant doorheen en zal zo'n advertentie direct breed lachend naast zich neer leggen. 

Overdrijven om het interessant te maken

Een andere aanpak waar je modellen mee afschrikt is het aanbieden van etentjes vóór of na de shoot of nog erger, het aanbieden van overnachtingen. Dit soort extra's is erg ongebruikelijk dus als iemand het toch aanbiedt gaat er direct een lampje branden. Ook niet doen dus als je een oproep voor een model plaatst, hoe goed jouw oproep wellicht ook bedoeld is.


Vaagheid in de oproep

Een model weet graag al snel waar hij of zij aan toe is. En dat betekent dat een fotograaf direct met gegevens moet komen. Hoe concreter hoe beter. Denk daarbij aan naam, adres, telefoonnummer, social media gegevens en dergelijke.

Ook moet direct bij de eerste contacten al duidelijk zijn wat er op de shoot van het model wordt verwacht. De meeste modellen hebben nu eenmaal een hekel aan zoekplaatjes.

Hoe je een goede oproep maakt waar wel modellen op af komen lees je in dit boek

BESTELLEN
Stuur een e-mail naar tekenmodel@yahoo.com of jetjesibie@gmail.com 
en je krijgt het e-boek retour 
met een tikkie/betaalverzoekje van zeven euro.  
Kan het nog simpeler?