maandag 21 januari 2019

Een deel van de modellen en van de fotografen bestaat niet.

Een deel van de modellen en van de fotografen bestaat niet.


Irritant verschijnsel

Het is de meeste irritante persoon uit de wereld van het modelwerk. Zowel in de fotografie als in de beeldende kunst. En dan hebben we het over de "faker". De faker geeft zich uit voor model, kunstenaar of fotograaf. Sommigen beelden zich zo perfect in de rol in dat ze nauwelijks tot niet van echt te onderscheiden zijn.

bestaat deze vrolijke fotograaf wel echt?

Ze lijken echt

Ze zetten advertenties, plaatsen foto's die van hun sessies afkomstig zijn en strooien met bestaande namen die zogenaamd als referentie moeten dienen. Wel wetende dat referenties in de praktijk eigenlijk nooit nagetrokken worden.

Je afspraak zal nooit doorgaan

Je denkt dan afspraken te maken met deze personen, maar niets is minder waar. Vermoedelijk geeft het een enorme kick als het gelukt is om iemand voor de gek te houden en op te zadelen met een valse afspraak. Wat daar de lol van is? Niemand die het weet, behalve deze wat sneue individuën zelf.

Werk bij voorkeur met aanbevelingen

Als we weten dat het zo werkt dan weten we als we een onbekend model proberen te boeken of als model een afspraak proberen te maken dat we dit soort risico's lopen. Er is eigenlijk maar één remedie tegen en dat is altijd te werken met mensen die je kent uit eigen ervaring of van "horen zeggen". Bijvoorbeeld door gebruik te maken van een aanbeveling van een collega. Dan zal het in vrijwel alle gevallen wel goed gaan.

Het probleem zal niet snel verdwijnen

Uit zichzelf oplossen zal het niet. Daarvoor zijn sommige fakers met hun gekoesterde schijnwereld gewoon al te ver heen. Raar maar waar.