zondag 20 januari 2019

Wek vertrouwen van modellen door openheid

WERKEN MET EEN MODEL | Vertrouwen wekken


Wek vertrouwen van modellen door openheid


Modellen zijn soms erg wantrouwend

Als fotograaf die een model zoekt stuit je er soms op dat dit minder eenvoudig is dan je zou denken. Kennelijk weet je als fotograaf onbewust en onbedoeld een drempel op te werpen. Herkent u dat? Kijk dan eens of één of meer van de volgende drempels op u van toepassing is. Alle kans dat dit het geval is.

Wek vertrouwen van modellen door openheid
Dit model lijkt er wel vertrouwen in te hebben

Maak bekend wie u bent op Facebook

Werkt u vanaf Facebook? Zorg dan voor een open profiel dat compleet is ingevuld. Ga u niet zitten verschuilen achter een gesloten profiel of een profiel waar nauwelijks wat uit te halen is. Als u graag samenwerkt, waarom zou u zich dan verschuilen? Het komt gewoon niet erg vertrouwenwekkend over.

Zorg voor een simpele website

Een goede en toch gratis(!) website is een fluitje van een cent, zowel in maken als in onderhoud. U kunt er uw werk op laten zien én u kunt er de nodige informatie over uzelf, over uw bereikbaarheid en noem maar op, op geven. Wat zou een reden kunnen zijn om dit NIET te doen? Niets toch eigenlijk? En net als bij het Facebookprofiel, het bezit van een simpele site is al veel beter dan helemaal niets.

Maak uzelf gemakkelijk controleerbaar vanaf het eerste contact

Modellen zit vaak in twijfel of ze met een bepaalde fotograaf in zee zullen gaan of niet. U kunt hen helpen door zo controleerbaar mogelijk te worden. Zorg bij het eerste contact voor een email met daarin uw naam, adres, telefoonnummer, emailadres, websiteadres, facebookadres en gegevens over mogelijke andere social media. Heeft u mogelijke referenties? Geef ze op.  Een model dat er behoefte aan heeft wat rond te kijken voordat er een beslissing wordt genomen kan dat op die manier doen.

Laat zien wat u kunt

Ofwel zorg voor een portfolio of toegang tot dat portfolio. Bijvoorbeeld via een website of door van uw portfolio een PDF bestand te maken dat opgehaald kan worden van internet. Ruimte op dropbox of Amazon Cloud Services gaat pas geld kosten als u er flink wat gebruik van maakt. Voor de gemiddelde fotograaf zal het gratis zijn.

Gebruik vooral eigen werk

Maakt u gebruik van moodboards? Gebruik dan zoveel mogelijk eigen werk. Het gebruiken van werk van anderen, bij voorkeur met het copyrightsign er nog in, komt uitermate zwak over. Het geeft aan dat u kennelijk niet over veel werk beschikt waarmee u een moodboard samen kunt stellen. Het gebruik van beschermd materiaal is iets waar elke fotograaf moeilijk over doet zolang het zijn eigen werk betreft. Op het moment dat u zelf werk van anderen gaat gebruiken levert u uw eigen geloofwaardigheid in. Modellen zijn niet dom. Die zien dat echt wel.

Toon uw kennis in facebookgroepen, discussiegroepen en forums

Laat geen gelegenheid onbenut om te laten zien wat u kunt. Waarom zou u het niet doen? Het is een vorm van zeer positieve gratis reclame. En dan ook nog een vorm die u kunt gebruiken om positief op te vallen. Iets wat u dus altijd moet doen.

Je vindt meer over het regelen van vertrouwen van modellen in dit boek. 


BESTELLEN
Stuur een e-mail naar tekenmodel@yahoo.com of jetjesibie@gmail.com 
en je krijgt het e-boek retour 
met een tikkie/betaalverzoekje van zeven euro.  
Kan het nog simpeler?