maandag 21 januari 2019

Wees open en duidelijk wat je zoekt als fotograaf

Uniek boek | Werken met een model


Wees open en duidelijk wat je zoekt als fotograaf


Draai er niet omheen

Fotografen hebben soms de neiging om niet echt te zeggen wat men op een shoot verwacht maar daar omheen te blijven draaien. Dat heeft bijvoorbeeld geleid tot een groot aantal eufemismen voor een gewone naaktshoot. Maar dat is toch een woord dat men bij oproepen voor modellen liever niet gebruikt. 
Soms worden modellen er bijna wanhopig van, zo vaag is het allemaal. Als model kun je dan het beste direct zijn en iets vragen als. "Het gaat dus gewoon om een naaktshoot?". En alle kans dat daar een opgelucht en ook bevestigend antwoord op komt.


Meestal is het vooral het thuisfront dat er moeilijk over doet

Het begrip naaktshoot heeft voor velen iets voyeuristisch. Iets waar men de vingers niet aan wil branden. Al was het maar voor de eigen omgeving die er soms ook van alles achter gaat zoeken. Het aantal fotografen dat problemen met een partner krijgt als ze met een ongekleed model aan de gang gaan is best groot. Je hoort het nog wel eens dat de fotograaf zelf best wil, maar het thuisfront heeft bezwaren.

Vaagheid schrikt modellen af

Toch is het belangrijk dat je zo duidelijk mogelijk bent. Vooral vaagheid schrikt modellen af. Ieder mens, ook een model, kiest voor zekerheid boven onzekerheid. Zolang je onduidelijk bent in wat je wilt zul je dan ook moeite hebben om als fotograaf mensen te vinden.

Elk model weet echt wel wat er gaande is in de wereld

Modellen weten echt wel wat er te koop is. Zeker meer ervaren modellen shockeer je echt niet met een directe oproep. Integendeel. De openheid en eerlijkheid zullen beslist gewaardeerd worden.

Wil je meer weten over het maken van een profiel van jezelf? Dan is dit boek er voor jou

BESTELLEN
Stuur een e-mail naar tekenmodel@yahoo.com of jetjesibie@gmail.com 
en je krijgt het e-boek retour 
met een tikkie/betaalverzoekje van zeven euro.  
Kan het nog simpeler?




 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje