maandag 21 januari 2019

Een kennismakingsafspraak is aan te raden

Uniek boek | Werken met een model


Een kennismakingsafspraak is aan te raden


Een goed gesprek vooraf verbetert elke shoot

Het is aan te raden om zeker bij een shoot waar kosten aan verbonden zijn of waar veel tijd in gestoken moet worden, een kennismakingsgesprek te regelen.

Je weet dan als fotograaf en model al een beetje wat je aan elkaar hebt en je weet of er een klik is of niet. Want als dat niet zo is, wat op zich natuurlijk heel goed kan, dan kun je nu al besturen en/of de shoot afzeggen. 

Een kennismakingsgesprek verbetert de shoot

Wat gaan we bespreken?

In een dergelijk gesprek kunnen dan de verwachtingen over en weer van de shoot ingebracht worden en besproken. De kans is heel groot dat er tijdens het gesprek nieuwe suggesties en ingevingen over de tafel komen waardoor de inhoud van de shoot alleen maar kan verbeteren. Maar ook verschillen van inzicht kunnen beter tijdens dat kennismakingsgesprek naar voren komen. Want discussies tijdens een shoot moeten altijd tot elke prijs voorkomen worden omdat ze beslist negatief afstralen op het resultaat.

Neutraal terrein is aan te raden

Het is vaak aan te raden om een dergelijk gesprek in een ongedwongen sfeer op neutraal terrein te doen. Bijvoorbeeld ergens in een café of een hotellobby. Beide partijen zullen zich daar op hun gemak voelen. Plan je het gesprek bij het model of de fotograaf dan is er geen gelijkheid. Beter van niet dus.

Is een testshoot gewenst?

Gaat het om echt grote belangen dan is het wellicht beter en aan te raden om ook nog een testshoot in te lassen. Zeg maar een soort van generale repetitie. Dan weet je pas echt goed wat je aan elkaar hebt.


BESTELLEN
Stuur een e-mail naar tekenmodel@yahoo.com of jetjesibie@gmail.com 
en je krijgt het e-boek retour 
met een tikkie/betaalverzoekje van zeven euro.  
Kan het nog simpeler?